כאשר אתם שומעים על האנשים שיוצאים לטבע ומחפשים צמחים כדי לבשל מהם או להכין תכשירי מרפא כדאי מאוד להתוודע לצד היפה הזה של התחברות לטבע. ליקוט צמחים הוא אחת הפעילויות הפופולריות שמתפתחות בשנים האחרונות ככל שאנשים מבינים שישיבה בבית מנתקת אותם לא רק מהיופי של הטבע אלא גם מידע רב שנצבר במהלך השנים. קולינריה שקשורה לטבע ולסביבה הופכת להיות חשובה ככל שאנחנו מבינים עד כמה חשוב לשמור על הקיים ולעודד את ההתחדשות בטבע. הסדנאות של ליקוט מכל טוב הצומח ביערות ובשדות הפכו להיות פופולריות בשנים האחרונות והן מלוות במומחים כמו מדריכי חברת שירת השדה שהיא מכללה קולינרית עם זיקה לטבע ולקיימות.
מה חשוב לדעת על ליקוט צמחים?
- ליקוט מכל טוב השדות היה כאן ובעולם מאז ומתמיד משום שאנשים למדו להסתדר עם מה שיש ולהפיק ממנו את המיטב. כל זה נוסף על החקלאות המסודרת של גידולים שאנחנו מכירים כיום וקונים את התוצרת שלה בשווקים. ליקוט עשבים ופטריות הוא חלק בלתי נפרד מהמורשת הקולינרית של כל תרבות ולכן אנחנו חוזרים לזה כעת לפני שהיא תיכחד עם האנשים שעוד הספיקו לעשות זאת בילדותם.
- זמן האיכות שמבלים בטבע עם המשפחה והחברים בסדנאות כאלה הוא זמן נהדר שכדאי לנצל על מנת לצבור חוויות. זה גם חשוב כדי ללמד ילדים עד כמה הטבע חשוב ולהדריך אותם כיצד לשמור על ההתחדשות בטבע וללקט צמחים טעמים שאפשר לבשל, אבל מבלי לפגוע בצמחייה מוגנת שאסור לקטוף.
- הישרדות בטבע ובחיים בכלל תלויה ביכולת שלכם להסתדר בסביבה עם המשאבים שעומדים לרשותכם. חלק בלתי נפרד מזה הוא הצמחים שאתם מוצאים בשדה וביער ויכולים לבשל אותם ולהכין מהם מטעמים בשדה, או לקחת הביתה ולהוסיף אותם לתפריט הרגיל שלכם. אין סיבה לוותר על כל המגוון הגדול שצומח כאן ואפשר ללמוד להכיר אותם ולהתיידד אתם.
חוויה יוצאת דופן בטבע
חברת שירת השדה עוסקת כבר שנים רבות בהנחלת הידע על צמחי ישראל והמורשת הקולינרית שלהם כדי להשתמש בהם בדיוק כמו פעם. החוויות שצוברים בסדנאות הליקוט והבישול בטבע נשארות אתכם ככלים לחיים.