מתכונים קלים, טעימים ומהירים לנקניקיות עוף

מתכונים קלים, טעימים ומהירים לנקניקיות עוף
קרדיט FREEPIK

נקניקיות עוף מהוות מצרך די יסודי בבתים רבים בישראל, והן משמשות אותנו לשלל מתכונים – החל בבישול פשוט בתוך סיר עם מים רותחים ועד לתבשילים מורכבים יותר כמו קנלוני נקניקיות. אין ספק שמדובר במאכל אהוב על כולם, ובעיקר על ילדים, רק כדאי כמובן להקפיד שקונים נקניקיות עוף שמגיעות מבית טוב ואיכותי ומעופות שגודלו ללא אנטיביוטיקה, כמו חברת "עוף טוב" למשל. בשורות הבאות נביא שתי המלצות למתכונים טעימים מאוד אבל גם מהירים וקלים להכנה עם נקניקיות עוף.

 

משה בתיבה משופרת

את המעדן משה בתיבה לא צריך להציג, אבל מה שנביא להלן הוא שדרוג מסוים לתיבה של הנקניקייה, המורכב ממעין פנקייקים קטנים. על מנת להכין את המתכון הזה צריך ביצה אחת, כוס אחת של חלב שקדים, מאתיים גרם קמח תופח, קורט מלח דק, ארבע נקניקיות חצויות לשתיים, שני מקלוני קבנוס חצויים לשלוש, וכדאי שיהיה גם להגשה מיונז, קטשופ וכדומה.

אז קודם כל מתחילים עם הפנקייקים, וזה אומר לערבב את חלב השקדים, המלח, הביצה והקמח עד שמקבלים בלילה סמיכה ואחידה, אותה אפשר להעביר לבקבוק לחיץ או שתשתמשו לאחר מכן במצקת. כעת משמנים עם מעט שמן מחבת טפלות ומייצרים 4 פנקייקים בקוטר של כשלושה ס"מ כל אחד. עכשיו מניחים על כל אחד מהם חצי נקניקייה למשך כחצי דקה עד שהפנקייק נראה יותר יציב אך עוד לא לגמרי מוכן, ובשלב הזה לוחצים עם שתי כפות את הקצוות כדי לסגור את הפנקייק לאורך של הנקניקייה משני צדדיה – מחזיקים עד שהקצוות נדבקים.

עכשיו לוקחים מכסה וסוגרים את המחבת. כעבור כשבע דקות אפשר להוציא את הפנקייקים המוכנים, ועכשיו מבצעים את אותן פעולות עם הפנקייקים החדשים – רק שיש בתוכם קבנוס. וזהו, אפשר לאכול עם קטשופ, מיונז ומה שבא לכם.

 

מתכון לנקניקיות מצופות בטמפורה

מתכון טעים מאוד וקל להכנה שמצריך חבילה של נקניקיות חתוכות לשתיים, כוס של אבקת טמפורה, כף של אבקת מרק, שתי כפיות פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, כוס וחצי מי סודה, מלח ופלפל. כדי להכין מתחילים בחציית הנקניקיות ושיפוד שלהן לאורכן, ולאחר מכן מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים בהדרגה את מי הסודה עד שמקבלים בלילה דומה לזו של פנקייקים. כעת רק טובלים את השיפודים בבלילה כך שהנקניקיות יהיו מכוסות היטב, ומוסיפים טבילה מהירה בשמן. כעת מטגנים בשמן עמוק שחיממתם מראש בתוך סיר עד שהציפוי נראה זהוב עמוק. ושוב, אפשר להגיש עם מיונז, קטשופ ומה שמתאים לכם.

מאמרים נוספים
גמילה מקוקאין
קוקאין הוא סם מוכר ופופולרי ויש לו השפעה על התפקוד...
המפתח לבריאות העובר והאם
התקופה של ההריון היא זמן של שמחה וציפייה, אך גם...
למה גם אתם חייבים פינת ישיבה בגינה?
זו הפעם הראשונה שבה אתם גרים בבית עם גינה? רוצים...
פתרון מתקדם: תיקון צנרת ביוב ללא הרס
התקדמות הטכנולוגיה הביאה איתה חידושים משמעותיים בתחום תחזוקת התשתיות. כיום,...
עריכת צוואה: צעד שחשוב לעשות לשקט שלכם ושל היורשים
איש אינו אוהב להתעסק בכל הקשור לירושות וצוואות, הן מכיוון...
בחירה עם ערך: חוגגים עצמאות בסטייל ישראלי
יום העצמאות ה־77 של מדינת ישראל מגיע השנה בצל תקופה...
טיול לפרו
מי שמתכנן נסיעה לדרום אמריקה לא יוותר על פרו והיא...
נשיא המדינה קיים הבוקר את טקס מכירת החמץ המסורתי של בית הנשיא לקראת חג הפסח
נשיא המדינה יצחק הרצוג ומנכ״ל בית הנשיא אייל שויקי קיימו...
נשיא המדינה אירח את טקס השבעתם של 35 שופטים חדשים ואת מעמד השבעתו של השופט נועם סולברג למשנה לנשיא בית המשפט העליון
נשיא המדינה יצחק הרצוג: ״יש רוב מוחלט בציבור שסולד עד...
חוגגים במונקו: החברה הישראלית בכנס בינלאומי
בכירי  SOFWAVE  הישראלית חשפה בקונגרס הרפואה האסתטית  והאנטי- אייגינג שנערך...
דילוג לתוכן