מעל אלף אזרחים מפונים מיישובי קו העימות בגבול הצפון, השוהים מתחילת המלחמה במלונות, בתי הארחה ואכסניות בסובב כינרת, השתתפו עד כה בסדנאות יצירה עם חומרי טבע ביוזמת 'מלאכת ידיים', בשיתוף ובמימון רשות ניקוז ונחלים כינרת והמשרד להגנת הסביבה.
הסדנאות, המתקיימות בתוך מתחמי האירוח, מסייעות למפונים להתחבר לטבע באמצעות לימוד מלאכות קדומות ומוסיקה בנושאים הקשורים לנחלים ומעיינות באגן הכינרת, ועל ידי כך להתנתק, ולו לרגע, ממצבי הלחץ והאי-וודאות המלווים אותם כבר תקופה ארוכה.
בכל מפגש, מביאות מדריכות 'מלאכת ידיים' מאיה שרגא-איילי וזהר לבנון, חומרי טבע רבים, חלקם מאזור נחלי הכינרת, ויוצרות יחד עם המשפחות, הנהנות מאד מהמגע עם חומרים אלה.
נטלי זאבי, רכזת תחום חינוך וקהילה ברשות ניקוז ונחלים כינרת: "רוב משפחות המפונים משתייכות לקהילות שאנו מלווים גם בימי שגרה, באמצעות קיום פעילויות חינוכיות-סביבתיות, המחברות כל קהילה לנחלים בקרבתה, בשיתוף רשויות מקומיות והמשרד להגנת הסביבה וגופים נוספים. לצד הכאב, אנו מודים על האפשרות לעמוד לצד המשפחות גם כשהן נמצאות בשלב הקשה ביותר בחייהן, ולסייע להן ככל האפשר בפעילויות היצירה המאפשרות אסקפיזם וחיבור לבית, דרך הטבע", אומרת זאבי.
מאיה שרגא-איילי מ'מלאכת ידיים': "אנו המדריכות, מסתובבות במלונות ובבתי הארחה מתחילת המלחמה, במטרה להנגיש למפונים את הרוגע והאוצרות של הטבע המסייעים בריפוי הנפש. מצב המפונים קשה ומורכב, אך זה מעלה בנו את הכוח להמשיך בעשייה למענם".
זהר לבנון מ'מלאכת ידיים' מוסיפה כי לצד המציאות העגומה, ישנם גם רגעים של אור ותקווה. "זו זכות גדולה לראות את המשתתפים, מילדים ועד קשישים, מתמסרים במלואם ליצירה של מלאכות מהטבע, כמו גם להקשיב לסיפורי החיים המרגשים, ההתמודדות עם המצב, והגעגועים לבית" אומרת לבנון.