אחת הדרכים להרתיע נהגים מלבצע עבירות תעבורה, במיוחד חמורות, הוא שלילת רישיון הנהיגה במצבים שונים, למשל בעקבות ביצוע עבירת תעבורה חמורה כמו ננהיגה בשכרות אך גם עבירות רבות אחרות. את ההחלטה לפסול את רישיונכם יכולים לקבל גורמים שונים ובסוגים שונים של נסיבות, החל משוטר בשטח ועד המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. עם זאת, מול כל גורם ניתן לנסות ולהתמודד בעזרת עורך דין המתמחה בדיני תעבורה ומכיר היטב הן את חוקי התעבורה, והן את הנהלים שעל שוטר לעמוד הבהם כדי לפסול רישיון ואת הפרוצדורות באמצעותן ניתן להביא לשינוי החלטה על שלילת רישיון.
מהם התנאים לביצוע פסילה מנהלית?
שלילת רישיון באופן זמני יכולה להתבצע ע"י שוטר שתפס אתכם מבצעים עבירה חמורה כמו אי ציות לרמזור אדום, עקיפה מסוכנת או נסיעה במהירות גבוהה באופן משמעותי מהמותר. עם זאת, גם על השוטר לעמוד בנהלים מסוימים. כך למשל, הוא חייב להיות קצין בדרגת מפקח ומעלה כדי לפסול את הרישיון. בנוסף, לפני הפסילה באופן מעשי זכותכם לעבור שימוע. אם אחד מהשניים לא התקיימו זכותכם לדרוש את ביטול הפסילה. ברוב המקרים פסילה זו היא למשך 30 יום אלא אם בעקבות עבירה, גם בינונית בחומרתה, היתה תאונת דרכים. אז הפסילה היא למשך 60 יום. כאשר עבירה גרמה לתאונה קטלנית שהיה בה מוות, הפסילה היא למשך 90 יום.
מה קורה אם נוהגים לאחר שהרישיון נשלל?
שלילת רישיון מכל סוג היא מחייבת. זאת, בין אם הפסילה היא מנהלית, נקבעה ע"י בית המשפט, משרד הרישוי בעקבות צבירת נקודות או ע"י המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. נהג אשר נמצא נוהג ברכבו לאחר שלילת רישיון צפוי לשלוש שנות מאסר. עם זאת, יכול להיות הבדל בענישה אם נהג נתפס בפעם הראשונה לבין מקרים של נהיגה בשלילה פעמיים ויותר. כדי להביא להתחשבות בית המשפט והקלה בעניין חשוב להיות מיוצגים עי עורך דין מומחה בתחום ובעל ניסיון עשיר בייצוג נהגים במקרים דומים. ישנם גם מקרים בהם נהג נתפס לפני שקיבל הודעה רשמית על שלילת רישיון. כל עובדה כזו יכולה לשנות את הדברים.
עו"ד דוד גולן מתמחה בדיני תעבורה ועוסק בתחום מעל 30 שנה. כל לקוח מקבל ייצוג מקצועי ויחס אישי. מוזמנים ליצור קשר.