יריב ארדון מנכ"ל ישרקו: "אוזו פלומארי הוא האוזו המוביל בעולם ובישראל. אדולו הוא גרסה מזוקקת ואיכותית במיוחד של המותג, הזוכה בעולם בתחרויות ובהכרה בינלאומית. הוא ישווק בגרסתו החדשה לראשונה בישראל"
הסקוטית מבית ישרקו, המייבאת ומשווקת יינות ואלכוהול, מרחיבה את פעילותה בתחום האוזו, ובנוסף לשיווקה את אוזו פלומארי ואוזו 7 חתמה על זיכיון לשיווק פלומארי אדולו ((Plomari Adolo בישראל.
אוזו פלומארי אדולו ישווק בישראל תחת מיתוג חדש הכולל את המיתוג של האוזו המוביל, "פלומארי". מדובר בתזקיק אוזו שעבר יותר שלבי זיקוק מאשר אוזו פלומארי המוכר על כן אוזו פלומארי אדולו נחשב כאוזו פלומארי רזרב.
המכירות של אוזו פלומארי, יותר מהכפילו את עצמן ב5 השנים האחרונות ועד היום, כ- 8 מיליון ₪ ב- 2019 וכ- 21 מיליון ₪ ב- 2024. הגידול משקף גם את מגמת גידול בכלל קטגורית האניס, הכוללת את הערק והאוזו. למשל: עפ"י נתוני סטורנקסט קטגורית האניס גדלה מ- 127 מיליון ₪ ב- 2021, ל- 176 מיליון ₪ בשנת 2024.
בשוק האוזו, שוק האניס הפרימיומי (לעומת הערק, הנתפס כזול ובסיסי יותר), הקטגוריה מראה גידול של 27% משנה לשנה, כאשר אוזו פלומארי מוביל את גידול הקטגוריה וצומח בכ 36% בממוצע משנה לשנה ב4 השנים האחרונות . עפ"י נתוני סטורנקסט פלומארי צמח מ- 1.49 מיליון בשנת 2022 ל- 2.99 מיליון בשנת 2024. אוזו 12, השחקן השני בקטגוריה, צמח ב- 15% בלבד משנה לשנה, ובשנת 2024 עמד על 0.62 מיליון ₪ בשוק המבורקד. נתונים אלו כמובן לא כוללים את שוק החנויות הפרטיות, הברים והמסעדות, שם הנתונים גבוהים משמעותית אך המגמה זהה.
נתוני הייבוא מיוון וכן נתוני הסטורנקסט מצביעים על התחזקות משמעותית של שוק האוזו בישראל, לצד התחזקות משמעותית של מותג פלומארי בשוק האוזו והובלה ברורה של הקטגוריה!
אוזו פלומארי אדולו מיוצר בכפר פלומארי – בירת האוזו של האי לסבוס, המקום בו מייצרים את האוזו הטוב ביותר ביוון! השם "אדולו" מתייחס לחלק הטהור ביותר של האוזו המזוקק – "לב הזיקוק". תהליך הייצור כולל זיקוק משולש ייחודי באמצעות דודי זיקוק עשויים נחושת משנת 1911. בתהליך דומה לזה של ייצור ג'ין, בשימוש יותר כ-15 חומרי גלם וצמחי תבלין שונים ביניהם: אניס אורגני מליסבורי, מלח משדות המלח קלוני, מי מעיין מנהר סדונטס, הל ירוק, קינמון, מוסקט ועוד. תהליך הזיקוק איטי, על אש נמוכה המוזנת בעץ זית.
יריב ארדון, מנכ"ל ישרקו: "מהלך זה, מחזק את קטגוריית האלכוהול של החברה ומאפשר לישרקו להציע מגוון רחב של מותגי וסוגי אלכוהול בינלאומיים, ובכללם האניס לרשתות הקמעונאיות ולמסעדות, ולהרחיב את מגוון המותגים הבינלאומיים האיכותיים שישראלים אוהבים."
אוזו פלומארי אדולו ישווק בישראל החל מחודש ינואר בבקבוק של 700 מ"ל ומחירו לצרכן יהיה כ 120 ₪ לבקבוק . הוא ישווק בסניפי רשת טיב טעם, בחנויות מקצועיות, במסעדות וברים נבחרים, באתר האון ליין, טיב טעם בקליק: www.tivtaam.co.il ובאתר חברת ישרקו : http://www.israco.co.il/
פלומארי אדולו – אוזו עשיר ובעל טעמים מורכבים, מלווה נהדר למטוגנים, אוכל קל ואפרטיף קייצי. מוגש על קרח או עם מים קרים מאוד. בעל ניחוחות של קינמון, אניס, קמומיל ושומר, טעם חצי יבש עם גוף מלא ומרקם שומני נעים עם סיומת מתקתקה קלה. לאחר מיהול במים: ארומות חזקות יותר של קמומיל ושומר.
כשרות: כשר בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ומאור הכשרויות.
ישרקו – חברת ייבוא, שיווק והפצה מהגדולות בארץ בתחום מזון הגורמה והמשקאות מקבוצת טיב טעם . בשנת 2014 ישרקו רכשה את החברה הסקוטית והיא מייבאת ומשווקת כ- 600 מותגי אלכוהול ,יין ובירות מהארץ והעולם מכ-20 מדינות שונות. המוצרים נבחרים בקפידה כדי להביא לצרכן הישראלי את האיכויות הגבוהות, החידושים והטרנדים הכי עדכניים בעולם.