29 –27 ביוני 2023, תל אביב / מכללת תל-חי / מכון המחקר מיגל
במסגרת האירוע, חתימה על אמנה בינלאומית לשיתוף פעולה לקידום מערכות מזון ברות קיימא, בהשתתפות נציגי ממשלות ומדינות, ארגונים בינלאומיים, גופים ממלכתיים ובכירים בתעשייה
משבר המזון העולמי, המלחמה באוקראינה, מגפת ה-COVID ומשבר האקלים והאנרגיה, מבהירים כי ביטחון תזונתי הינו מרכיב חיוני בחוסן הלאומי של כל מדינה. במהלך השנים מדינת ישראל הפכה למרכז ידע ופיתוח עולמי מוביל בתחום טכנולוגיות המזון, Future Food-Tech, קיימות וחקלאות חדשנית ו-AgroTech, הודות ליצירתיות ופריצות דרך מחקריות. במסגרת זו יתקיים לראשונה בישראל אירוע Food Sec&Tech – ועידה רב-תחומית בהובלת מכון המזון הלאומי שתעסוק בעצמאות תזונתית של מדינות. הוועידה, שתתקיים ב-27-29 ביוני בתל אביב ובמכללה האקדמית תל-חי בצפון, תתמקד בהנעת תעשיית המזון, החקלאות והביוטכנולוגיה לשלב הבא הנדרש לקידום הביטחון התזונתי של אוכלוסיית העולם.
מטרת הוועידה, ליצור מערכת אקולוגית ושיתוף פעולה בינלאומי, מתוך הבנה כי השמירה על הביטחון הלאומי והביטחון העולמי מחייבת התגייסות מיידית ומשולבת של ממשלות ויזמים פרטיים על מנת לקבוע מדיניות, להקצות משאבים ולהאיץ מחקרים ותהליכים, וכך לקדם חוסן תזונתי, ליצור הזדמנויות עסקיות ולייצר תשתית לשיתוף ידע ופעילות קבועים ומתמשכים בין המכונים והתעשייה במדינות השונות.
הוועידה, בהשתתפות נציגי ממשלות ומדינות, ארגונים בינלאומיים, גופים ממלכתיים ובכירים בתעשייה, תתקיים במשך 3 ימים במרכז רבין – תל אביב (27.6) ובמכללת תל-חי (28-29.6), במסגרתה ידונו בנושאים הבוערים ביותר בתחום: חדשנות, השקעות, יזמות ומנועי צמיחה; רב תחומיות טכנולוגית לקידום הביטחון התזונתי; פיתוח עורף חקלאי אסטרטגי כמנוף לעצמאות תזונתית לצד חדשנות בחקלאות; בניית אסטרטגיה לאומית רב שנתית לביטחון תזונתי ועוד.
בין הדוברים בכנס: ויקטור א' פרידברג מייסד ושותף מנהל ב-New Epoch Capital ומייסד/יו"ר, FoodShot Global; מרים אוברל, מנהלת מו"פ בכיר וסמנכ"ל R&D בתאגיד הבינלאומי קראפט היינץ; פרופסור וויליאם צ'ן מנהל מדעי המזון והטכנולוגיה, האוניברסיטה הטכנולוגית Nanyang, סינגפור; נדב ברגר מייסד ושותף כללי, PeakBridge; פרופסור אמריטוס יוסי שחם-דיאמנד, אוניברסיטת תל אביב; דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות; גיל הורסקי, שותף מייסד, FLORA Ventures ומנהל בכיר לשעבר בהשקעות סיכון, Mondelez International ; פרופסור אמריטוס רוני סטרייר, יו"ר המועצה הלאומית הישראלית לביטחון תזונתי; נשיא המכללה האקדמית תל-חי פרופ' אליעזר שלו; דוד זיגדון מנכ"ל מכון המחקר מיגל, פרופ' דן לבנון, מנהל מדעי במכון המחקר מיגל, מנכ"ל המכללה האקדמית תל-חי, אלי כהן, ד"ר אופיר בנימין, החוג למדעי המזון, המכללה האקדמית תל-חי, שי כהן, מנהל זרוע החדשנות של תנובה וזרוע ההשקעות של החברה, תנובה ונצ'רס; פנינה סברדלוב, ראש אגף המו"פ והפרויקטים של קבוצת תנובה, חוקרים ממכון המחקר מיגל והמכללה האקדמית תל-חי ועוד.