לא מעט אנשים חולמים על הקמת משפחה וכמהים להיות הורים ולמזלם יש כיום לא מעט אפשרויות של הקמת משפחה גם ללא נישואין לאדם שנדמה שרוצים לחיות איתו את כל החיים. אחת מהאפשרויות האלה היא הורות משותפת והכוונה היא להקמת משפחה באופן יזום ללא מערכת יחסים זוגית אך עם עמידה בהסכם משפטי ומחייב של שני ההורים. יש מקרים שבהם לכל אחד מההורים יש זוגיות או משפחה משלו ועדיין תהיה להם הורות משותפת לילד משותף. אחד הנושאים החשובים הוא קבילת הורות משותפת מזונות, שכן העלות של גידול הילד לרוב תחול על אחד ההורים בצורה דומיננטית.
איך מתקדמים בתהליך של קביעת הורות משותפת מזונות וכל מה שדרוש?
חשוב מאד להבין שהורות משותפת היא תהליך לכל דבר ועניין. צריך לוודא התאמה מבחינה גופנית ובריאותית להיריון ולידה, חשוב לוודא על ידי פסיכולוגים ועובדים סוציאליים ששני ההורים מבינים את המשמעות של ההורות המשותפת ומסכימים לה מרצונם החופשי, שניהם יחתמו על הסכם שמחייב אותם לדאוג לכל הצרכים של הילד או הילדים המשותפים וכמובן שנקבע גם הסעיף של הורות משותפת מזונות – האם מי מההורים ישלם מזונות להורה השני בשל צפי להוצאות גבוהות יותר מצדו או שמא חלוקת הסדרי הראייה תהיה שווה וזהה, כלומר הילד יגור אצל כל אחד מההורים חצי מהזמן וכך לא בהכרח תתבצע התחשבנות כספית ביניהם.
לפעול בצורה חכמה ועם עורך דין צמוד
הנושא של הורות משותפת מזונות נכלל בקטגוריית דיני משפחה ולכן חשוב מאד שלהורים (לשניהם ביחד או לכל אחד לחוד בנפרד) יהיו עורכי דין שייצגו אותם, יסבירו ויבהירו להם את המשמעות של התהליך ויסייעו להם להגיע להחלטה הנכונה, כמו גם יסייעו בניסוח ההסכם של ההורות המשותפת לאחר המשא ומתן וההגעה להסכמות. כך ההסכם יהיה תקף מבחינה משפטית ואפשר יהיה לאשר אותו בבית המשפט לענייני משפחה.
מתעניינים בנושא של הורות משותפת? פנו למשרד עורכי הדין זיו בייטל ותקבלו מענה מקצועי המבוסס על הנתונים האישיים שלכם ועל ניסיון רב בתחום.